Kaarten uit Eindhoven

Ik schreef al iets over een nieuwe hobby. Dat is Postcrossing, waarover later meer. In ieder geval heb je ansichtkaarten nodig om te kunnen versturen. Ook daarover later meer.
Onlangs was ik even in het Klokgebouw waar een kaartenrek stond met gratis kaarten. Natuurlijk even gekeken en zowaar twee juweeltjes gevonden!


Echte Eindhovense beelden uit de oude doos! Ik heb wel even verbaasd gekeken naar de naam 'Etos' op de benzinepomp, maar Wikipedia bracht uitkomst: 
De geschiedenis van Etos begint in 1919 met de oprichting van een winkelketen door Philips te Eindhoven, onder de naam Philips Coöperatieve Verbruiksvereeniging en Broodbakkerij G.A., die kruidenierswinkels, drogisterijen, slagerijen, een broodfabriek (hoek Essenstraat/Lijsterbesstraat), en uiteindelijk een benzinepomp omvatte.

Zo leuk om via een ansichtkaart meer over de geschiedenis van deze stad aan de weet te komen! 

Etos had tot in de jaren 70 een aantal kruidenierszaken in omgeving Eindhoven en werd in 1973 verkocht aan Ahold. De kruidenierszaken werden deels omgezet in AH filialen en de naam Etos werd in gebruik genomen voor de drogisterijketen van Ahold.

Comments

Popular posts from this blog

Mini Swap

Yarn contest

101 About 100